جشنواره فروش تجهیزات نقشه برداری

..................دستگاه جی پی اس..................

امروزه گیرنده‌های جی پی اس، انجام عملیات‌های نقشه برداری را راحت‌تر کرده‌اند و به آن سرعت بخشیده‌اند. کار با گیرنده‌های جی پی اسی بسیار آسان است و امکانات و قابلیت های بسیار زیادی دارند. در این مطلب قصد داریم درباره گیرنده‌های مختلف، قیمت جی پی اس مولتی فرکانس، مزایا و معایب استفاده از آن، ویژگی‌های یک گیرنده مناسب، معرفی برندهای معتبر و با کیفیت گیرنده در ایران و مرجعی مطمئن برای خرید انواع جی پی اس صحبت کنیم. بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

گیرنده جی پی اس چیست؟

گیرنده‌های جی پی اس مولتی فرکانس در عملیات‌های نقشه برداری نقشی اساسی دارند و به عنوان مکمل توتال استیشن مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهم‌ترین وظیفه گیرنده‌های GNSS تعیین مختصات دقیق و صحیح نقاط مورد نظر با اعمال خطاهای موجود بر سیگنال است. از گیرنده‌ها در عملیات‌های مختلف نقشه برداری مانند برداشت، پیاده سازی و … استفاده می‌شود و مهندسین نقشه بردار برای پروژه‌های مختلف برون سپاری در نقشه برداری از آن کمک می‌گیرند. جی پی اس‌های نقشه برداری انواع مختلفی دارند و با توجه به‌ ویژگی‌،‌ کاربردهای متفاوتی نیز دارند. 

جی پی اس مولتی فرکانس

گیرنده‌های جی پی اسی را بر حسب تعداد باند فرکانسی مشاهدات تقسیم بندی می‌کنند. در ابتدا فقط گیرنده‌های تک فرکانسه تولید می‌شدند. گیرنده‌های تک فرکانسه از سیگنال‌های باند L1 در سیستم‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کردند. پس از تولید جی پی اس های دو فرکانسه با توانایی دریافت سیگنال در دو باند فرکانسی L1 و L2، استفاده از آن‌ها رواج پیدا کرد. گیرنده‌های تک و دو فرکانسه از نظر دقت تفاوتی نداشتند؛ اما چیزی که باعث می‌شد جی پی اس‌های دو فرکانسه محبوب‌تر باشند، سرعت بالای انجام عملیات با آن‌ها بود. 

پس از راه‌اندازی انواع سیستم‌های ناوبری ماهواره‌ای، گیرنده های مولتی فرکانسه تولید شدند و استفاده از آن‌ها رونق پیدا کرد. جی پی اس‌ های مولتی فرکانس به صورت هم زمان توانایی دریافت سیگنال از تمامی سامانه‌های ماهواره‌ای مانند GPS،  GLONASS، GALLILEO و BEIDOU  را دارند؛ تا توسط آن‌ها بتوانید تعیین موقعیتی آسان و با دقت بالا را تجربه کنید.

مشخصات فنی گیرنده های GNSS

در ویژگی‌های فنی گیرنده‌های GNSS چندین پارامتر مهم و تاثیر گذار وجود دارد؛ که دانستن آن‌‌ها برای هر مهندسی واجب و ضروری است. در ادامه مطلب چندین مورد بیان شده‌است:

  • تعداد کانال‌های گیرنده
  • سرعت پردازش اطلاعات
  • عملکرد مناسب در محیط‌های چالشی
  • تکنولوژی‌‌های مهم به کار رفته در نرم افزار دستگاه
  • استاندارد محافظتی گیرنده
  • فاقد رادیو یا رادیو دار
  • عمر باتری
  • نرم افزار کاربر پسند
  • وزن دستگاه و جنس بدنه

توتال استیشن بخریم یا جی پی اس؟

در وهله اول شاید فکر کنید که برای عملیات‌های نقشه برداری داشتن توتال استیشن یا جی پی اس مولتی فرکانس به تنهایی کفایت می‌کند و هر دو کار تعیین موقعیت را انجام می‌دهند. اما باید بدانید که در نقشه برداری هر دو دستگاه توتال استیشن و جی پی اس به کار می‌آیند و داشتن هر یک سبب نمی‌شود از خرید دیگری صرف نظر کنید. 

با استفاده از جی‌پی‌اس شما می‌توانید به راحتی، با سرعت بالا و دقت مورد نیاز مختصات نقاط را تعیین کنید؛ ولی در مکان‌های بدون اینترنت با مشکل مواجه می‌شوید. هم‌چنین در مکان‌هایی با پوشش گیاهی انبوه، درون کارگاه، در تونل و سایر مناطقی که دستگاه نمی‌تواند به ماهواره‌ها دسترسی پیدا کند، گیرنده GNSS مورد استفاده قرار می‌گیرد. در چنین مکان‌هایی می‌توانید به راحتی از دوربین‌های توتال استیشن استفاده نمایید. بنابراین داشتن توتال استیشن و گیرنده GPS برای نقشه برداران به صورت مکمل کمک اساسی به سرعت و دقت انجام پروژه‌های نقشه برداری می‌کند.

Topokala

مزایای گیرنده های مولتی فرکانس

  • سهولت در انجام پروژه
  • سرعت بالای انجام عملیات نقشه برداری
  • دقت بالا
  • انجام پروژه و پس پردازش در مکان‌ های بدون اینترنت

معایب گیرنده های مولتی فرکانس

  • عدم کارایی در کارگاه
  • ایجاد مشکل در مناطق با پوشش گیاهی انبوه
  • عدم استفاده در تونل و زیر سقف

چه جی پی اسی بخریم؟

اگر برای خرید گیرنده ایستگاهی شک دارید و نمی‌دانید چه جی پی اسی مناسب است؛ نگران نباشید. کارشناسان توپوکالا در ادامه این مطلب مشخصات یک گیرنده کاربردی را آورده‌اند. 

  • تعداد کانال: کانال گیرنده در واقع مسیری است که هر سیگنال درون آن حرکت می‌کند و توسط گیرنده دریافت می‌شود. هر چه تعداد کانال‌ها در گیرنده بیشتر باشد، آن گیرنده توانایی دریافت سیگنال‌های جدیدتر و بیشتری از ماهواره‌ها را داراست. به دلیل این که هر کانال مدت زمان کمتری درگیر پردازش اطلاعات بوده، فعالیت آن کمتر شده، توان مصرفی گیرنده بالاتر می‌رود و عمر قطعات الکترونیکی به کار رفته در دستگاه بیشتر می‌شود. پس از آن که مصرف انرژی دستگاه کمتر می‌شود، به تبع آن سرعت تعیین موقعیت افزایش می‌یابد. بنابراین جی پی اسی بخرید که تعداد کانال بالایی داشته باشد.
  • تیلت ژیروسکوپ: برای برداشت نقاط گوشه به عنوان مثال کنج دیوار که دسترسی گیرنده به ماهواره‌ها ممکن است قطع شود، استفاده از تیلت کاربرد زیادی دارد و برداشت‌ را با دقت بالایی امکان پذیر می‌نماید. هم‌چنین اگر تیلت ژیروسکوپ باشد، اختلالات میدان مغناطیسی بر آن تاثیر نمی‌گذارد. پس در هنگام خرید گیرنده به داشتن قابلیت تیلت توجه فرمایید.
  • رادیو: رادیوی GPS در هنگام اختلال اینترنتی اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا که امکان برداشت با دو گیرنده، بدون اینترنت و بدون اتصال به سامانه تصحیحات (مانند شمیم) را فراهم می‌آورد. با استفاده از رادیو می‌توانید برداشت آنی و پیاده سازی انجام دهید. گیرنده‌ها در انواع بدون رادیو، رادیوی یک طرفه (روور) و رادیوی دو طرفه (بیس و روور) تولید می‌شوند. جی پی اس‌هایی که رادیوی دو طرفه در نقش بیس و روور دارند، کاندیدای بهتری برای خرید هستند. 
  • برد و پردازنده: کمپانی‎‌های معتبر بسیار زیادی برد و پردازنده دستگاه‌های گیرنده مانند یونی‌کور، کام‌نو، همیسفیر و … را تولید و عرضه می‌کنند. در حال حاضر بهترین و با کیفیت ترین برد از همیسفیر آمریکا روی چندین برند از دستگاه‌های موجود در ایران مانند جی پی اس های استونکس تعبیه شده است.
  • جنس بدنه دستگاه: جنس بدنه گیرنده GNSS بسیار مهم است. اگر به گونه‌ای باشد که گرما را به داخل و قطعات دستگاه انتقال ندهد، مناسب است. جنس بدنه آلیاژ منیزیم برای گیرنده‌های جی پی اسی عالی می‎‌باشد.
  • WebUI: جی پی اس‌های جدید معمولا با WebUI تولید می‌شوند. اگر گیرنده به گونه‌ای باشد که قابلیت اتصال به WebUI را داشته باشد، می‌توان از طریق آن اطلاعات پروژه را بدون نیاز به کابل، تخلیه کرد و تنظیمات مربوط به دستگاه را انجام داد. با WebUI از مشکلات استفاده از کابل تخلیه رهایی می‌یابید. 
  • استاندارد محافظتی:IP  (Ingress Protection) نشان دهنده درجه محافظت دستگاه‌ها در برابر ورود آب و گرد و غبار می‌باشد. عدد اول بعد از IP نشان دهنده خاصیت ایمن بودن در برابر گرد و غبار، که 6 بالاترین درجه آن بوده و عدد دوم نشان دهنده خاصیت مصون بودن محصول از ورود آب به داخل دستگاه است. استاندارد محافظتی فاکتور مهمی برای دستگاه‌ها است. در هنگام خرید به این نکته توجه فرمایید. جی پی اس هایی که دارای استاندارد حفاظتی IP68 هستند بالاترین درجه محافظت را دارند.
  • نرم افزار مطابق با جی پی اس: نرم‌افزار هر گیرنده اختصاصی است و باید دارای منوهای ساده، کاربر پسند و متنوع باشد. نرم‌افزارها شامل برنامه‌های متنوعی هستند که یکی از مهم‌ترین و پر کاربرد ترین آن‌ها اتوکد است.

در این قسمت سعی شده تمامی عوامل مهم و تاثیرگذار بر تصمیم شما برای خرید جی پی اس‌های با کیفیت آورده‌ شده‌است. اگر به دنبال خرید جی پی اس هستید، این صفحه را ببینید.

آیا خرید جی پی اس کار کرده به صرفه است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله. خرید دستگاه گیرنده کار کرده و یا به اصطلاح فروشندگان تجهیزات، جی پی اس دست دوم به صرفه است و صرفه اقتصادی دارد. شما می‌توانید با هزینه کمتر جی پی اس‌های کار کرده در برندهای معتبر و با کیفیت بالا را خریداری نمایید. البته دقت بفرمایید که از فروشگاه‌های معتبر اقدام به خرید کنید؛ تا دستگاه گیرنده از لحاظ فنی سالم و بدون مشکل باشد.

در معتبرترین و کامل‌ترین مرجع فروش تجهیزات نقشه‌برداری یعنی توپوکالا با خرید جی چی اس های کار کرده یا دست دو می‌توانید تا 3 ماه گارانتی و خدمات پس از فروش دریافت نمایید. توپوکالا به منظور اطمینان خاطر شما مهندسین عزیز از خرید خود، ضمانت 3 ماهه برای محصولات دست دوم دارد. 

متعلقات همراه گیرنده جی پی اس

انواع جی پی اس‌ها در برندهای متنوع را می‌توانید با جعبه حمل یا هارد کیس مقاوم و محکم خریداری نمایید. درون هارد کیس گیرنده‌های GNSS در صورت رادیودار بودن دستگاه، یک آنتن رادیو، شارژر و متر فلزی وجود دارد. در صورت خرید کنترلر نیز، خود کنترلر به همراه شارژر آن جزء متعلقات همراه جی پی اس و درون جعبه حمل است.

استونکس S1

آیا برای استفاده از گیرنده مولتی فرکانس به کنترلر نیاز داریم؟

بسیاری از مهندسین نقشه بردار می‌دانند که با استفاده از تلفن همراه می‌توان از گیرنده های ایستگاهی استفاده کرد. اما استفاده از تلفن همراه برای کار با جی پی اس مشکلاتی را در پی دارد. زمانی که تلفن همراه شما زنگ می‌خورد اینترنت قطع می‌شود و ادامه پروژه با مشکل مواجه می‌شود. در هنگام عملیات‌های نقشه برداری نیاز است از محیط عکس‌برداری کنید و نیاز به امکانات دیگر گوشی همراه خود داشته‌باشید. بنابراین بهتر است از کنترلر مناسب دستگاه استفاده کنید تا در پروژه وقفه‌ای ایجاد نشود. شما با صرف هزینه اندکی می‌توانید کنترلری خریداری نمایید و از تمامی امکانات آن برای بهبود سرعت و روند پروژه‌های نقشه برداری استفاده نمایید.

برای مشاهده کنترلرهای موجود در فروشگاه تجهیزات نقشه برداری توپوکالا بر روی این لینک کلیک کنید.

کنترلر p9

بهترین جی پی اس های مالتی فرکانس در ایران

خرید گیرنده‌های ایستگاهی اولویت اول مهندسین نقشه بردار است و از آن به عنوان دستگاه عمری استفاده می‌کنند. بنابراین سعی می‌کنند در انتخاب و خرید خود دقت بسیاری کنند.

در ایران جی پی اس های با کیفیت ساخت بسیار عالی تولید و در بازار عرضه می‌شوند. گیرنده‌های مالتی فرکانس اطلس و رایمند جزء بهترین جی پی اس‌های تولید ایران هستند. این برندها تنوع مدل زیادی دارند و مهندسین بسیاری از آن‌ها استفاده می‌کنند.

اما اگر قصد خرید جی پی اس از برندهای خارجی با کیفیت بالاتر را دارید، گیرنده‌های لایکا، ترمیبل، استونکس و های تارگت مناسب هستند و در ایران به صورت نو و کار کرده به فروش می‌رسند. 

خرید گیرنده نقشه برداری از توپوکالا

اگر هنوز برای خرید گیرنده ایستگاه مورد نیاز خود شک دارید، با مشاوران مجموعه توپوکالا تماس بگیرید تا شما را برای تجربه خریدی مطمئن راهنمایی کنند. کارشناسان توپوکالا به شما کمک می‌کنند با توجه به حوزه کاری خود بهترین جی پی اس را انتخاب و خریداری نمایید. اگر برای پروژه های نقشه برداری خود به جی پی اس مولتی فرکانس نیاز دارید، تعلل نکنید. همین حالا با کارشناسان توپوکالا تماس بگیرید تا دستگاه گیرنده مورد نیازتان را دریافت نمایید.

پیشنهاد توپوکالا برای خرید جی پی اس

کارشناسان و مشاوران توپوکالا به شما خرید جی پی اس های مولتی فرکانس استونکس در مدل‌های متنوع را پیشنهاد می‌کنند. گیرنده‌های GNSS استونکس کیفیت ساخت بسیار بالایی دارند و با قابلیت‌های مختلفی که دارند، به جی‌پی‌اس محبوبی در میان نقشه برداران تبدیل شده‌اند. اگر تا به حال با گیرنده های مولتی فرکانس کار نکرده‌اید، استونکس گزینه مناسبی است. کارکرد با گیرنده استونکس بسیار راحت و آسان بوده و به سرعت فیکس می‌شود. پس برای شروع کار تعیین موقعیت می‌توانید از آن استفاده کنید. پس از استفاده از جی پی اس های استونکس دیگر به سراغ گیرنده‌های دیگر نمی‌روید.

جی پی اس‌ های مولتی فرکانس استونکس دارای مدل‌های متنوعی هستند که برای مشاهده و مقایسه مشخصات هر یک می‌توانید وارد این صفحه شوید. هزینه گیرنده های استونکس با توجه به امکانات و قابلیت‌های بی نظیر آن بسیار مقرون به صرفه است. پس اگر قصد خرید یک جی پی اس با امکانات فراوان و قیمت مناسب دارید، گیرنده های استونکس را از دست ندهید.

چرا خرید از توپوکالا؟

توپوکالا معتبر ترین و بزرگ‌ترین مرجع فروش تجهیزات نقشه برداری در ایران است. انواع گیرنده‌ها در برندها و مدل‌های متنوع در فروشگاه اینترنتی توپوکالا موجود هستند. با خرید از توپوکالا برای جی پی اس‌های نو شامل 2 سال گارانتی و خدمات پس از فروش و برای جی پی اس های کار کرده یا دست دوم شامل 3 ماه گارانتی می‌شود. فراموش نکنید که در فروشگاه معتبر توپوکالا کار با دستگاه گیرنده مولتی فرکانس به صورت رایگان آموزش داده‌می‌شود. هم‌چنین می‌توانید از پشتیبانی مادام العمر برای دستگاه خود بهره ببرید. در توپوکالا به منظور رفاه مهندسین عزیز امکان خرید جی چی اس های مولتی فرکانس به صورت اقساطی فراهم شده است.